Ugrás a fő tartalomra

8900 Zalaegerszeg, Kinizsi u. 74.


92/313-583

Hírek


2024. márc. 12.
ZSZC

    TANULMÁNYÚTON GRAZBAN

    A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum egyik kiemelt partnere a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A szoros együttműködés kapcsán meghívást kaptunk az Interreg Szlovénia –Magyarország program keretében a Right Skills 4U projekt tanulmányútjára.

    TANULMÁNYÚTON GRAZBAN

    A 2024. január 25-én megvalósult látogatás célja Ausztria déli tartományában, Steiermark fővárosában, Grazban található Talentcenter létesítmény megtekintése volt. A Talentcentert a steiermark-i Gazdasági Kamara hozta létre azzal a nemes kezdeményezéssel, hogy a hazai munkaerőpiac számára célirányosan alakítsa a munkaerő utánpótlást, illetve a hiányzó munkaerő pótlását. A Karl-Franzens-Universität Graz támogatásával és együttműködésével kifejlesztett készségtesztek, pályaorientációra fókuszáló mérések a 13-15 éves korosztály számára nyújtanak lehetőséget, hogy reális képet kapjanak azon képességeikről, készségeikről, érdeklődéskörükről, amelyek révén sikeresebb szakmaválasztás irányába mozdulhatnak el.

    A létesítmény bemutatása során Mag. Konstantin Umdasch kiemelte a program társadalomra gyakorolt jövőbeni hasznosságát, hisz, ahogy megfogalmazta: Nincs elfecsérelni való idő, a nem éppen kedvező demográfiai mutatók alapján a jövőbe most kell befektetni, a fiatal generációknak olyan szakmát kell elsajátítaniuk, amely az egyéni tehetséghez, képességekhez illeszkedik, ezáltal képes lesz jól elsajátítani a szakmáját, szívesen fogja azt művelni, motivált lesz a munkájában. Az osztrák gazdaságnak szüksége van a fiatal munkaerőre.

    A különböző mérési állomások bemutatásakor mi is kipróbálhattunk párat, rácsodálkozhattunk az eredményekre.

    Egy kiváló pályaorientációs támogatási rendszert ismerhettünk meg Grazban ezen a tanulmányúton, és bizakodva adjuk tovább a megtapasztaltakat azzal az indíttatással, hogy a megye pályaválasztó általános iskolásai számára majd itthon is lesz hasonló támogatás.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Méltányossági kérelem

    Méltányossági kérelem

    A méltányossági kérelem letölthető a lentebb található linkre kattintva.

    2024. ápr. 29.
    ZSZC
    „A megújult szakképzés és a jövő városa” - Regionális Szakképzési Konferencia Zalaegerszeg

    „A megújult szakképzés és a jövő városa” - Regionális Szakképzési Konferencia Zalaegerszeg

    Regionális konferencia házigazdája volt 2024. április 19-én a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum. A felújított, impozáns Korona Szalon adott helyszínt a szakképzés 2019-től elindított megújulásához kapcsolódva és a vármegye székhelyének gazdasági fejlesztésébe illeszkedve az eddigi együttműködésekről és a további elképzelésekről szóló témának.

    2024. ápr. 29.
    ZSZC
    DOBOGÓS HELYEZÉSEK  A SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁLON

    DOBOGÓS HELYEZÉSEK A SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁLON

    Befejeződött a 2024-es év Szakma Sztár Fesztivál keretén belül megrendezésre kerülő versenysorozat.

    2024. ápr. 29.
    ZSZC


    KIMIKK

      • SZC logo fehér
      • Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

        8900 Zalaegerszeg, Kinizsi u. 74.

      • Telefon: 92/313-583

        E-mail: info@zegszakkepzo.hu

        OM azonosító: 203067

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000286


      2024Zalaegerszegi Szakképzési Centrum